3.238.121.7 
  Innhold
 

Forside
Nyheter
Emotions
DVD/Xbox
Førstehjelp
Oppskrifter
Capri MK1
Kontakt

  Artikler
  Tunhovd.com
Om Audun
Militæret
Malaga
Fakta

-
Militæret 12. jan 2004 - 3. jan 2005

Tjenestegjorde ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) i Finnmark. Litt forhåndsinformasjon: Hovedoppgava til forsvaret ved GSV er å utdanne grensejegere som skal vokte den 19,6 mil lange grenselinja mot Russland. Du blir først utdannet jeger, deretter blir du sendt ut på en av de 6 vakre grensestasjonene langs grenselinja. Mer info finner du på mil.no/haren/gsv.

Utdanningen
De første 6 månedene bestod mest av å få respekt for befalet og lære seg å håndtere AG3'en. Høy stemmebruk og omvask av rom til 23.00 på kvelden var ikke uvanlig.. På en av øvelsene stoppa gradestokken på 32 kuldegrader. Å overleve på egenhånd i skogen da, med ikke annet enn klærne du hadde på deg og en kniv i slira var ikke lett for de som sov under undervisningen.

Ut på grensa
Etter utdanningen blei de som ikke dimma eller overført til andre avdelinger sendt ut på grensa. Her bestod arbeidet i å patruljere og overvåke grense- linja mot Russland. Jeg ble overført til Elvenes Grensestasjon, med rykte å være den hardeste stasjonen med det tøffeste befalet. Som mottoet sier: "Elvenesjegeren går lengst, bærer tyngst og svetter mest for fedrelandet."

Elvenes grensestasjon
Etter min mening den fineste grensestasjonen. Ikke nok med at de har den mest varierte teigen med mye oppover og nedover, de har også krav på mer helikopter enn noen av de andre stasjonene. Og helikopter, det er tøft det!

Avslutningsvis
Jeg gikk faktisk ned 15-20 kg i militæret uten et eneste gnagsår! Og hvem skulle tro at en gærning fra Hallingdal ville få diplom for beste Elvenesjeger? Hehe. Har ingen planer om å fortsette i forsvaret, men blei kjent med masse bra folk og kunne ikke tenke meg å bytte ut året med noe..

Vil anbefale alle med litt bein i nesa å søke førstegangstjeneste ved GSV. Gjerne Elvenes også dersom du tør ta en skikkelig utfordring.

Bilder

Tilbake

-

Linker
  VG Nett
TV-Guiden
Big Brother
Hotmail.com
Din Side.no
Facebook
Iform.no
Flere...
Portfolio
  No Sense
Mobilfønn
Siesta Fiesta
DVD-hylla mi
Reisebrev
Status
  17-07/2024
Kl: 18:05
Loading..Loading..Loading..Loading..Loading..Loading..